Gyors bélyegzőkészítés a PrintPix Nyomdánál

Béylegző webshop

Bélyegző felhasználási ötletek

marketing a bélyegzőhasználatban: lenyomat, információ, marketing, új ügyfél, adat, QR kód, bevétel, UV festék, logó, bélyegző

A pecsét vagy bélyegző szó hallatán sokaknak a tipikus, cégadatokat tartalmazó, középre zárt, fekete, esetleg kék színű lenyomatok ugranak be. Ez részben így is van, sajnos sokan tényleg csak ennyit látnak a bélyegzőkben, pedig sokkal több lehetőség rejlik ezekben a nagyszerű szerkezetekben. A bélyegző lenyomata nem csak adat, hanem információ. Egy olyan üzenet, mely pozitív első benyomást kelthet egy potenciális fogyasztóban, ami kiváló lehetőség imázsának megalapozásához. Ezen felül egy bélyegző számos egyéb marketing célra használható, a szöveglemez által hordozott tartalomtól függően. Engedje szabadjára fantáziáját és törje át elméje korlátait! Az alábbi ötletek csupán töredékei annak a számtalan lehetőségnek, amelyet kitalálhat Ön is. A bélyegzőkészítés fejlődésének köszönhetően tucatnyi új megvalósítási módszerre van lehetőség. Nézzünk is pár inspiráló ötletet a tapasztalt bélyegző készítő szemével:

1. Cégadatokat tartalmazó bélyegző

A bélyegzőkészítés alapja, a cégadatokat tartalmazó fekete, vagy kék színű, középrezárt bélyegző. Főleg hivatalos ügyek intézésekor, szerződések hitelesítésekor, céges levelek címzésekor használható. Olyankor nagy segítség, hiszen tartalmazza a cég nevét, címét, telefonszámát, honlapjának a címét, esetleg bankszámlaszámát, adószámát. A céges bélyegző lehet három, négy, de akár nyolc soros is. Legtöbbször téglalap alakú, önfestékező típusú bélyegző.

Cégadatokat tartalmazó bélyegző lenyomat - PrintPix Nyomda, 1032 Budapest, Bécsi út 171 Cégadatokat tartalmazó bélyegző lenyomat - PrintPix Nyomda, 1032 Budapest, Bécsi út 171

Nézzünk egy ilyen bélyegzőt >>

 

2. Cégadatokat és logót tartalmazó bélyegző

A következő bélyegző lenyomat kicsivel jobb megoldás marketing szempontból, mivel ez már tartalmazza cége logóját (amennyiben van olyan). Ez a megoldás azért is szerencsésebb, mert a dokumentum nem csak egy lenyomatot tartalmaz, hanem megjelöli cége legerősebb vizuális arculati elemével is, a logójával.

cégadatokat és logót tartalmazó bélyegző lenyomat

Nézzünk egy cégadatokat és logót is tartalmazó bélyegzőt >>

 

3. Logót tartalmazó bélyegző

Egy vállalkozás arculata rendkívül fontos. Az arculat különbözteti meg Önt versenytársaitól. Teljesen mindegy, hogy vállalkozása egy embert vagy kétezret foglalkoztat, a vevő számára egyértelműen beazonosíthatónak kell lenne. Akik úgy gondolják, hogy az arculat csupán logó és levélpapír, nagyot tévednek. Az arculat a cég személyisége, amit ha egyéni vállalkozóként csinál, akkor az Ön személyisége is egyben. Ám az emberek többsége vizuális lény, ezért fontos valamilyen szimbólummal ráerősíteni a megkülönböztetésre. Egy letisztult, egyszerű logó segítségével könnyen kitűnhet az információs zajból. És itt jön képbe a bélyegző készítő! Tegye rá logóját minden termékére, iratára, eszközére! Ezt legkönnyebben egy bélyegző segítségével teheti meg. Amennyiben rendelkezik honlappal (és remélhetőleg ez ma már nem kérdés), akkor annak címét is érdemes elhelyezni rá. Ezen felül alkalmazhatja honlap címével ellátott bélyegzőjét egy kis gerilla marketing tevékenységre is. Egy-egy elejtett lenyomat hozhat pár plusz látogatót a honlapra.

Logót tartalmazó bélyegző lenyomat Logót és url-t tartalmazó bélyegző lenyomat

Nézzünk egy logót tartalmazó bélyegzőt >>

 

4. Többszínű bélyegző

A régi korokban egy pecsét készítő számára elképzelhetetlen lett volna, de ma már a bélyegzőkészítés lehetőséget nyújt több színű festékpárna legyártására is, amellyel több színű lenyomatok készíthetőek . Ez akár a már említett cégadatok logóval bélyegző típushoz is kiválóan alkalmazható, de akár funkcionális tényezők miatt is érdemes meggondolni a használatát. Amennyiben ki szeretnénk emelni valamit, mondjuk egy statikus és dinamikus részeket is tartalmazó bélyegző lenyomaton,  érdemes más színnel jelölni a változó értéket. Erre jó példa a szöveg és dátumbélyegzők, de akár egy logó vagy honlap cím is lehet más színű és ezáltal figyelemfelkeltőbb.

Többszínű szöveg és dátum bélyegző lenyomat cégadatokat és logót tartalmazó bélyegző kétszínű lenyomat

Nézzünk többszínű dátumbélyegzőt >>

Nézzünk többszínű egyéb bélyegzőt >>

 

5. Sorszámozó bélyegző

A sorszámozás népszerű és bevett gyakorlat a belépő-, nyereményjegyek, tombolák gyártásánál. Pontosságot és odafigyelést igénylő feladat, amelynél nem lehet hibázni. Egy jó bélyegző segítségével gyerekjáték a véges számú nyomatok sorszámozása. A számokat tartalmazó bélyegzők praktikusak lehetnek nemcsak sorszámok készítésénél, hanem egyéb meghatározott szám sokszorosításánál is, mint például típusszám, gyártási szám, vagy egyéb azonosító.

számbélyegző lenyomat számbélyegző lenyomat

 

Nézzünk számbélyegzőt >>

 

6. QR kódot tartalmazó bélyegző

A QR kód az angol Quick Response (gyors válasz) szó rövidítése, ami utal funkciójára is. A QR kód egy pontokból álló kód, mellyel akár több ezer karakternyi információt tárolhatunk, amit az arra alkalmas leolvasóval visszaalakíthatunk értelmezhető szöveggé. A technológia már 1994-ben létezett, de leolvasó eszközök híján nem terjedt el. Ma, az okostelefonok világában már nem jelent problémát egy QR kód leolvasása, így egyre gyakrabban találkozunk vele újságokon, magazinokon, displayeken, sőt óriásplakátokon is. Érdemes elgondolkodni rajta, milyen módon használhatja Ön cége népszerűsítésében ezt a technológiát. Egy QR kódon elhelyezhet hivatkozást a honlapjára, bemutatkozó szöveget, elérhetőségeket, üzlethelysége Google Maps koordinátáit, stb. A QR kódos bélyegző alkalmazásával könnyedén sokszorosítható a fent felsorolt lehetőségek bármelyike bárhol, bármikor.

QR kódot tartalmazó bélyegző lenyomat Cégadatokat és QR kódot tartalmazó bélyegző lenyomat

Nézzünk egy QR kódos bélyegzőt >>

 

7. Rövid mondatokat, felszólításokat, figurákat, szimbólumokat tartalmazó bélyegző

A bélyegzőkészítés technikai fejlődésének köszönhetően ma már gyakorlatilag bármilyen lenyomatot képesek vagyunk elkészíteni. Manapság, az igen hamar szimbólumokká váló grafikai megoldások meg is követelik ezt a technikát. Rendkívül feltűnő lehet egy-egy formabontó öltet, mely felhívja az emberek figyelmét, és esetleg el is gondolkodtatja, vagy meg is nevetteti őket. A napjainkban divatos közösségi és viccoldalak mindennapivá vált grafikus elemeit nemcsak online, hanem offline is használhatjuk egy jól megszerkesztett bélyegzővel, mellyel pillanatok alatt nyomot hagyhatunk a világban. Itt gondolhat a "Like" feliratot tartalmazó, vagy a csak UV fény hatására látszódó lenyomatokat használó bélyegző modelltől kezdve a gyorsan száradó, textilre, fémre alkalmazható, vagy akár az ehető festékkel működő bélyegző típusokon át bármire. Az alábbi példák csak töredékei azoknak a lehetőségeknek, amiket megvalósíthat egy-egy bélyegző révén, határt már nem a technika, hanem a képzelete szab! 

Formabontó bélyegző lenyomat megoldások

Nézzünk egy szimbólumos bélyegzőt >>

 

8. Aláírást tartalmazó bélyegző

E gy aláírás hitelesebbé, közvetlenebbé tehet egy üdvözlőlapot, kiadványt, vagy ajánlatot, ami mindjárt más benyomást kelt ügyfeleiben. De nem egyszerű feladat, ha több ezer képeslapot vagy üdvözlőlapot küld ki ügyfeleinek. Az aláírást tartalmazó bélyegző praktikus megoldást nyújt, ha sokat kell szignóznia. Így egyedibbé és személyre szabottabbá teheti üzenetét ügyfelei számára, akiknek azt sugallja, hogy személyesen foglalkozik minden egyes vásárlóval /partnerrel. Természetesen a bélyegzővel készített aláírás nem helyettesíti a hivatalos, kézzel készítettet; egy szakavatott szem könnyen kiszúrhatja, hogy a lenyomat nem tollal készült. Ezen felül az ilyen bélyegző típusra fokozottan kell vigyázni, nehogy tisztességtelen kezekbe kerüljön, és visszaéljenek vele.

Elvis Presley aláírásának lenyomata Anonim aláírás

Nézzünk egy aláírásos bélyegzőt >>

 

9. Dombornyomó bélyegző

A dombornyomó bélyegzők hitelesítésre is alkalmas lenyomatot készítenek, melynek lényege, hogy a bélyegző festék nélkül hagy nyomot a papíron. Alkalmazásával a papírt meghajlítva, a grafikai formát belenyomva készül el a lenyomat. Előnye, hogy nagyon nehezen lehet hamisítani. Ezért is használják ezt a fajta bélyegzőt főleg hivatalokban, ügyvédi irodákban, néha orvosi rendelőkben is. Egy dombornyomott lenyomat kétség kívül az egyik legelegánsabb típus a papíron alkalmazható lenyomatok közül. Ezen felül a dombornyomó - melyet több méretben és formában is megvásárolhat - elegáns dísze lehet íróasztalának..

dombornyomott bélyegző lenyomat dombornyomott bélyegző lenyomat

 

10. UV fényben látszódó bélyegző lenyomat

Az UV fény a látható fénynél kisebb, de a röntgen sugárzásnál nagyobb hullámhosszú elektromágneses sugárzás. Az emberi szem számára nem érzékelhető, ezért is lehet látványos egy forma, mely már látható formában veri vissza azt.  Ez a speciális típus gyakorlatilag bármilyen bélyegzőházban alkalmazható, mivel a titok a festékpárnában rejlik. Lehetőség van olyan anyaggal megtölteni a párnát, mely csak UV fény hatására lesz látható. Előnye, hogy nap-, vagy egyéb mesterséges fénynél a lenyomat tartalma teljes mértékben rejtve marad. Kiválóan alkalmas belépő pecsétek, kreatív faldekorációk, rejtett üzenetek készítésére.

UV fényben látszódó bélyegző lenyomat

 

Gyors és precíz bélyegző készítő a III. kerületben.

belyegzo.lap.hu | trodat.lap.hu | irodaszer.lap.hu